anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Les Charmettes boeken

Camping Les Charmettes is een fijne sterren camping in het Franse Les Mathes, gelegen in de regio Charente-Maritime. Dit betreft heen zeer grote camping met ongeveer 1400 plaatsen. Een leuke plek voor jonge kinderen en natuurliefhebbers. De accommodatie is gemakkelijk te bereiken, heeft mooie ruime staplekken met lekker veel rust en privacy. In het campingoverzicht lees je uitgebreide details over het park en zie je in 1 overzicht de handigste boekingssites met de beste aanbiedingen voor een kampeervakantie in Les Mathes.

Aanbiedingen Camping Les Charmettes september 2024

Een welverdiende vakantie met de hele familie, kinderen (peuters, kleuters, tieners en pubers) of lekker een weekje alleen? Camping Les Charmettes reserveren is al jaren een begrip. Deze kindvriendelijke kampeerplek is gesitueerd in het knusse Les Mathes. Het ligt in de regio Charente-Maritime in Frankrijk. Je vindt hier zeer betaalbare staplekken voor caravan, vouwwagen, tent of camper. Belangrijk: boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Een aanzienlijk deel van de gezinscampings in Les Mathes zijn vaak al vroeg in het jaar zo goed als vol. Natuurlijk, je kunt gaan voor een last-minute Camping Les Charmettes kampeer aanbieding. Maar, we zien steeds vaker dat de meeste staanplaatsen dan al weg zijn. Huisdieren en honden op de staplek is op aanvraag. Bekijk ook onze actuele pagina over Strandcamping.

  • Vakantiepark Les Charmettes is een rustgevend sterren kampeerbestemming in Les Mathes, in het groene Poitou-Charentes.
  • Je kunt hier kamperen met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper.
  • Het sanitair is prima op orde bij deze familiecamping en elektriciteit is aanwezig.
  • Zeer goed bereikbaar, voldoende mogelijkheden in de buurt, de medewerkers zijn zeer vriendelijk.
  • Bekijk de website voor de beschikbaarheid van jaarplaatsen en accommodaties als stacaravans en huisjes.

Goedkoop Camping Les Charmettes boeken

  1. Kies een boekingssite

    Camping Les Charmettes en gelijksoortige kampeerplekken reserveer je via een aantal toonaangevende boekingssites. Een van de aanraders is ANWB Campings. Andere voorbeelden waar je gave, en zelfs 5-sterren campings in Les Mathes bekijkt zijn: vacanceselect.com en casamundo.nl. Sommige mensen boeken liever rechtstreeks. Rechtstreeks reserveren is vaak mogelijk via de telefoon, per mail of middels het boekings- of contactformulier op de website.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze zeer grote camping heeft om en nabij de 1400 staplekken. Er zijn zeer gevarieerde staplekken. Je kunt meestal kiezen voor ruim opgezette kampeerplekken welke een groot gevoel van vrijheid en privacy geven. Anderen prefereren juist een kleine plek waar je heerlijk kunt vertoeven in tent of vouwwagen. Op of rondom deze plek zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, vakantieboerderij, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, tiny houses, bungalows.

  3. Kies vertrek- en aankomst

    Selecteer de dag van aankomst en de vertrekdag. Kies je voor het hoogseizoen (juli of augustus)? Bijvoorbeeld de meivakantie of zomervakantie? Het is dan handig om ruim op tijd te boeken. De mooiste plekjes zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen gereserveerd. Hetzelfde geldt voor seizoensplaatsen. Ook met de Nederlandse feestdagen als het Pinksterweekend, Hemelvaart en de Paasdagen is het vaak drukker. Dit geldt ook voor de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Boeking bevestigen en betalen

    Als je jouw staanplaats en het aantal dagen ingevuld hebt vul je jouw gegevens in en kan je de boeking voltooien. Bij de grote Nederlandse touroperators betaal je veilig, snel en simpel met iDeal, creditcard of overschrijving. Soms dien je meteen een aanbetaling te doen. Het resterende bedrag dient meestal 4 – 6 weken voor aankomst overgemaakt te zijn. De boekingsbevestiging ontvang je per mail. Op de dag van aankomst is het handig om deze bij je te hebben. De receptie zal er om vragen.

  5. Reisvoorbereidingen

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je met de tent? Wellicht met een opblaasbare tent, belltent, tunneltent, noktent? Enkele voorbeelden van belangrijke spullen zijn hamer, parasol, scheerlijnen, tafeltje en stoelen, grondzeil, koelkast/koelbox, verlichting, gasflessen, voortent/luifel, kooktoestel en kookgerei. Neem je de caravan mee? Vergeet dan ook geen essentiële zaken als rubberen hamer, slingers, disselslot, caravanspiegels, voortent, luifel, grondzeil, campinglamp, koffie en thee, disselweger, bezem en stoffer en blik, campingstoel en inklaptafel. Ook lekkere warme kleding mag zeker niet ontbreken. Het verschil in temperatuur overdag en in de avond/nacht is groot. De afstand gecalculeerd vanaf Utrecht is gemiddeld gezien 1009 kilometer (11 uur rijden). Via de boekingssite kun jij snel en eenvoudig route informatie inzien.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Bepaal de vertrekdatum en achterhaal interessante (last-minute) vakantie aanbiedingen

Toelichting op deze kampeervakantie in september 2024

Park Camping Les Charmettes is een mooie Franse camping in Les Mathes in de regio Poitou-Charentes. We noemen dit een zeer grote camping met plus minus 1400 plaatsen. Gerekend vanaf Utrecht rijd je 1009 kilometer. De actuele inschatting van de reistijd is 11 uur. Je kan dingen afrekenen met de Euro (EUR). De lokale taal is Frans. Het type stekker is C + F. Het netnummer is +33. De stroomspanning is 230 Volt. Het nationale noodnummer is 112. Een doorsnee campingovernachting in deze streek kost ongeveer €25,25 per 24 uur. In Frankrijk wonen nu zo’n 60 miljoen inwoners. De hoofdstad is Parijs. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek. Aantrekkelijke luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Bekijk ook campingplekken in Alpes-de-Haute-Provence, Gijón en Lauzerte.

Naam campingCamping Les Charmettes
LandFrankrijk
GebiedCharente-Maritime
PlaatsLes Mathes
Type campingZeer grote camping
Aantal plaatsen1400 plaatsen
Afstand (vanaf Utrecht)1009 kilometer
Reistijd indicatie/td>11 uur

Goedkoop kamperen op Camping Les Charmettes

Deze zomer goedkoop kamperen op Camping Les Charmettes? Het park beheert verschillende staanplaatsen tegen een lage prijs. We hebben het dan over de kleine plekken van plusminus 45 m2. Voldoende voor een kleine caravan, tent of vouwwagen. Normaliter met stroom (10 – 16 ampère) met watertappunt. De XL-staplekken vanaf 115 m2 zijn ruimer opgezet en zodoende prettig voor een grotere caravan of camper. Erop uit met jouw eigen tent of caravan is flexibel en heel goedkoop. In dit gebied betaal je als kampeerder zo’n €25,25 voor een overnachting. Verder heb je natuurlijk nog kosten zoals kampeerbenodigdheden, brandstof, eten/drinken en andere uitstapjes. In het stukje hieronder bieden wij praktische tips voor een betaalbare campingvakantie in Charente-Maritime.

6 x besparen op jouw kampeervakantie

  1. Vergelijk vooraf grondig alle prijzen en ga buiten het hoogseizoen.
  2. Sla vooraf al je boodschappen in en kook je avondeten zelf.
  3. Koop je kampeerspullen aan het einde van het seizoen.
  4. Je kunt besparen door te kiezen voor een boerencamping (gemiddeld zo’n €18,25 voor een staanplaats per nacht).
  5. Een last-minute kan extra aantrekkelijk zijn en boek vlak voor vertrek.
  6. Maak gebruik van vroegboekkorting en reserveer ruim van tevoren jouw staplek.

Accommodatie en staplek kiezen

Kampeerplekken op camping Les Charmettes zijn ruim opgezet, perfect voor jouw vouwwagen, camper, caravan of tent. Hieronder beschrijven wij in het kort de belangrijkste verblijfsvormen en welke voordelen daarbij horen. Check ook parken in de regio zoals: Camping Fleur De Brière, Camping Sites Et Paysages De La Motte en Camping Roc De L’arche.

  • Tentplek: Fraaie tentplaats geschikt voor vis-à-vis tent, koepeltent, pop-up tent, belltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Goedkoper dan een caravan, gemakkelijk in onderhoud.
  • Caravan: Snel op te zetten en eenvoudig uit te breiden met voortent.
  • Camper / kampeerauto: Veel gekozen voor onder andere rondreizen. Ontdek ook andere delen van Poitou-Charentes en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een luxe tent van alle gemakken voorzien (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Een heerlijk huisje voor het hele gezin of een vriendengroep (op aanvraag).

Zoek een staplek op vakantiepark Les Charmettes

Ga voor een vroegboekkorting en last minute voordeel

Top-10 boekingssites september 2024

Via internet een staanplaats op Camping Les Charmettes boeken, of op een van de omliggende parken? Hieronder verstrekken we onze top-10 reisorganisaties met een actueel aanbod van veel kampeerplekken en staplaatsen. Een ruim aanbod, je kunt gebruik maken van verschillende filters en je kunt veilig boeken en betalen.

  1. ANWB camping: Gemakkelijk en voordelig een kampeervakantie boeken.
  2. Vacanceselect: Veel verschillende soorten staplekken.
  3. Eurocampings / ACSI: Honderden tevreden recensies van Nederlandse kampeerders.
  4. Allcamps: Mooie en verzorgde plaatsen op de camping.
  5. Suncamp Holidays: Snel en zonder gedoe een onbezorgde kampeervakantie boeken.
  6. ROAN: Erkende touroperator met jarenlang ervaring.
  7. Eurocamp: Ideale plekken voor een camper, caravan, tent of vouwwagen.
  8. Rent-a-Tent: Prettige staanplaatsen voor een zorgeloze vakantie.
  9. Vacansoleil: Duidelijk prijzen en geen onverwachte kosten.
  10. Booking.com: Alleen de populairste bestemmingen en parken.
Tip: informeer ook naar de mooiste campingreizen naar Poitou-Charentes bij erkende reisbureaus zoals Vakantiediscounter, Sunweb, TUI, Prijsvrij, D-reizen & Suntip, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Reisknaller, Thomas Cook.

Het weerbericht

Plannen om te luxe kamperen in Les Mathes? Houd rekening met het weer! Dit gebied heeft een zeeklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld 17,0 graden celsius °C. Met 28,1 graden celsius °C is juli de periode met de meest aangename temperatuur. De periode januari is niet heel prettig voor kampeerders met gem. 9,0 °C. Een fijne kampeertijd is mei, juni en september. In de volgende opsomming bieden wij het 7-daagse weerbericht voor Les Mathes .

Weersvoorspellingen zaterdag 21 september 2024 en 7-daagse verwachting

Veelgestelde vragen over jouw campingvakantie

Wat zijn onze ervaringen met de camping?

Dit park ligt op 5 km van het strand en biedt alleen verhuur van stacaravans. De stacaravans zijn gelegen in ronde hofjes die voor genoeg privacy zorgen, mede door de hoge volwassen bosschages. Het grote zwemparadijs met glijbanen en tillift ligt op het centrale deel van het park. Daar omheen liggen de supermarkt, de sportvelden en animatie voorzieningen. Dwars door het terrein zijn drie fitness rondes aangelegd. Dit park is niet door de ANWB geinspecteerd.

Op welke manier kan ik camping Les Charmettes voordelig reserveren?

Camping Les Charmettes is een veelzijdig recreatiepark in het Franse Les Mathes. De prijzen zijn te vergelijken met campingplekken in de regio (vanaf €25,25 per nacht). Zit je door werk of school vast aan de zomervakantie? Zet je kampeerplek dan direct vast. Je hebt dan vaak een mooi groen plekje en misschien wordt je beloond met vroegboekkorting. Kan jij ook makkelijk buiten de vakanties vertrekken? Let dan ook op last-minute deals. Je kunt deze camping mogelijk goedkoop reserveren via de site van de ANWB of telefonisch/via de website van de camping in Poitou-Charentes. Check ook de accommodaties op erkende campingketens zoals Capfun, Qualité campings, Alannia, Aquadis Loisirs, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze en Flower Campings, Ciela Village, Sandaya, Huttopia, Orbitur, Campéole campings.

Wat is er in de omgeving te doen?

Charente-Maritime is een geliefde vakantiebestemming. In de omgeving is veel natuur te vinden. Er zijn heerlijke wandel- en fietsroutes. Geniet aan het water of in het bos. Of ben jij meer fan van een sportief dagje uit? Voorbeelden zijn ponyrijden of midgetgolfen. Vergeet ook zeker niet je zwemspullen voor het zwembad. In de buurt tref je sfeervolle stadjes waar je helemaal op kunt gaan in de regionale cultuur. We raden aan eens te kijken in een van de Franse slagerijen en probeer de lokale specialiteiten. In de omgeving van deze kampeerplek zijn ook voldoende supermarkten, bakkerijen en andere winkels.

Is het kampeerpark goed bereikbaar?

Camping Les Charmettes is goed te bereiken, ook met caravan. Deze campingvakantie is gelegen op 1009 km van Utrecht. Dat is z’n 11 uur reistijd met de auto. Via de receptie kun je de inchecktijd navragen. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres voor navigatie naar de camping (Avenue le Palmyre) is te vinden op de website.

Uit wat voor staplekken kan ik kiezen?

We beschrijven dit als een zeer grote camping met op dit moment 1400 plekken. Je kunt op deze kampeerplekken gebruik maken van een kleine of grote tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt informeren naar een kleine plek van +/- 25 m2 (ideaal voor stellen), maar ook speciale XL-plekken tot 100 m2 voor families. De sanitaire faciliteiten bieden genoeg voor iedereen. Er is stroom en een waterpunt. Je kunt vooraf een verzoek indienen voor een schaduwplek. Bekijk de boekingsvoorwaarden wat de regels zijn rondom honden en huisdieren.

Plaats een reactie