anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping Le Rêve boeken

Camping Le Rêve is een populaire 4 sterren camping in het Franse Le Vigan, midden in Lot. Het gaat om een kleine camping met ruim 60 plaatsen. Een gemoedelijke camping voor families met jonge kinderen en stelletjes. Deze plek is goed te vinden, heeft nette kampeerplekken met voldoende privacy. Op deze pagina geven we relevante uitleg over deze vakantiebestemming en verwijzen we je naar de handigste boekingssites voor jouw volgende kampeervakantie in Le Vigan.

Aanbiedingen Camping Le Rêve oktober 2024

Even lekker ertussenuit met je gezin, kids of even helemaal alleen? Camping Le Rêve reserveren is dan misschien wel iets voor jou! Dit kindvriendelijke park is een van de hotspots in het veelzijdige Le Vigan. Dit is een plaats in de regio Lot in Frankrijk. Ze bieden diverse ruim opgezette staplekken voor caravan, camper, tent of vouwwagen. Goed om te weten: boek ruim voor vertrekdatum. Het merendeel van de gezinscampings in Le Vigan zijn soms al een half jaar voor het hoogseizoen (juli en augustus) volgeboekt. Je kunt kiezen voor een last-minute Camping Le Rêve kampeer aanbieding. Maar let op, meestal is het dan zo dat de meeste staanplaatsen dan niet meer te boeken zijn. Huisdieren en honden op de staplek is op aanvraag. Op onze website lees je ook meer over Christelijke vakantieparken.

  • Vakantiepark Le Rêve is een rustgevend 4 sterren recreatiepark in Le Vigan, in het groene Midi-Pyreneeen.
  • Lekker vrij in de natuur met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen.
  • Het sanitair is prima op orde bij deze familiecamping en er is genoeg te doen voor kinderen in de nabije omgeving.
  • Een prettige ligging in het groen, klantgericht personeel.
  • Surf naar de website voor jaarplaatsen en andere accommodaties als stacaravans, bungalows en vakantiehuisjes.

Goedkoop Camping Le Rêve boeken

  1. Jouw boekingssite kiezen

    Camping Le Rêve en soortgelijke plekken zijn eenvoudig te reserveren bij diverse gecertificeerde boekingssites. Een van de meest gebruikte websites is ANWB Campings. Andere boekingssites waar je degelijke, maar ook 5-sterren campings in Le Vigan bekijkt zijn: vacansoleil.nl & allcamps.nl. Boek je liever rechtstreeks? Dit is mogelijk. Dit kan middels een belletje, via de e-mail of aan de hand van het boekingsformulier.

  2. Staanplaats kiezen

    Deze kleine camping heeft grofweg 60 plekken. Het is een mooie mix van staanplaatsen. Veel kampeerders houden van extra ruime plekken voor een caravan inclusief bijzettent. Houd je het liever wat kleiner? Kies dan voor een kleinschalige kampeerplek waar je heerlijk met z’n tweeën kunt verblijven. Rondom het park deze accommodatie zijn er ook diverse accommodaties zoals stacaravans, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, vakantieboerderij.

  3. Kies de vertrekdatum

    Kies een gewenste aankomstdatum en de duur van jouw vakantie. Gaat jouw voorkeur uit naar het hoogseizoen (juli of augustus)? Dit kan zijn de meivakantie of zomervakantie? Boek dan tijdig om zeker te zijn van een plekje. Veel plekjes zijn soms al voor een jaar vooruit gereserveerd. Dit zien we ook vaak met seizoensplaatsen. Ook gedurende de feestdagen als Hemelvaart, Pinksteren of 1e en 2e Paasdag zijn de plekjes sneller gevuld. Dit geldt ook voor de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag.

  4. Afronden en betalen

    Zodra je jouw plek en periode doorgegeven hebt voer je nog even jouw naam, adres en contactgegevens in. Bij de bekende touroperators kan je veilig en snel betalen met iDeal, creditcard of overschrijving. Bij sommige aanbieders moet je direct bij het boeken al een aanbetaling doen. Het restant van de reissom dient meestal 4 – 6 weken voor aankomst overgemaakt te zijn. De boekingsbevestiging krijg je met de mail. Wanneer je aankomt kan je deze bij de receptie laten zien.

  5. Reisvoorbereidingen

    Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je met de tent? Bijvoorbeeld een belltent, noktent, daktent, koepeltent? Belangrijkste spullen zijn dan grondzeil, tentstokken, hamer, tafeltje en stoelen, tenttapijt, verlichting, luchtbed en pomp, waslijn en wasknijpers, gasflessen, voortent/luifel. Van plan om met de caravan te gaan? Denk dan ook zeker aan slingers, rubberen hamer, haringen en scheerlijnen, levellers, caravanspiegels, disselweger, reserve waterpomp, campinglamp, waslijn, gasfles en skottelbraai of bbq. Je moet natuurlijk ook lekkere warme kleding inpakken. De temperatuurschommelingen in de avond zijn sterk. De afstand bekeken vanaf Utrecht is zo’n 1071 kilometer (12 uur onderweg). Door middel van Google Maps is het mogelijk een route aan te vragen.

Goedkoop kamperen: een betaalbare vakantie zoeken?

Vind geschikte vertrekdatum en bekijk gunstige (last-minute) vakantie aanbiedingen

Toelichting op deze kampeervakantie in oktober 2024

Park Camping Le Rêve is een mooie Franse camping in Le Vigan in de buurt van Midi-Pyreneeen. Het is een kleine camping met wel 60 plaatsen. Vanaf Utrecht is de afstand zo’n 1071 km. Reken zeker wel op een reistijd van zo’n 12 uur. In de winkel heb je de volgende valuta nodig: Euro (EUR). Mensen praten hier Frans. Het type stekker is C + F. Voor een lokaal telefoongesprek moet je hier gebruik maken van netnummer +33. De netspanning is 230 Volt. Bij nood bel je het noodnummer 112. Een basis-campingovernachting in dit gebied kost +/- €25,75 per plek. In Frankrijk leven zo’n 60 miljoen ingeschreven inwoners. De landelijke hoofdstad is Parijs. Qua religie kunnen we zeggen: rooms-katholiek. Goede luchthaven(s): Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD). Er is extra veel te doen tijden de nationale feestdag 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Bekijk ook campingplekken in Côte d’Armor, St. Goar of Heimsbrunn.

Naam campingCamping Le Rêve
LandFrankrijk
RegioLot
PlaatsLe Vigan
Soort campingKleine camping
Aantal overnachtingsplekken60 plaatsen
Afstand (via Utrecht)1071 kilometer
Reistijd 12 uur

Goedkoop kamperen op Camping Le Rêve

Deze zomer goedkoop kamperen op Camping Le Rêve? Deze bestemming verschaft diverse voordelige staplekken. We hebben het dan over de kleinschalige plekken van ongeveer 40 m2. Ideaal voor een kleine caravan, tent of vouwwagen. Gewoonlijk met elektra (10 met 6 ampère) en water. De grotere plekken vanaf 80 m2 geven extra comfort. en zijn prettig voor een grotere caravan of camper. Een paar weken op pad met een eigen tent of caravan is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een stacaravan. Op deze bestemming betaal je gemiddeld genomen €25,75 per dag. Daarbij komen nog kosten zoals kampeerbenodigdheden, autokosten (brandstof, onderhoud), uitgaven bij de supermarkt en uitstapjes. In het stukje hieronder geven wij jou een aantal handige tips voor een voordelige campingvakantie in Lot.

6 tips voor goedkoop kamperen

  1. Vermijd zoveel mogelijk het hoogseizoen.
  2. Bestel voordat je weggaat de boodschappen en kook je avondeten zelf.
  3. Kijk of je eens een tent of caravan kunt lenen/huren.
  4. Extra voordelige boerencampings kunnen ook een uitkomst bieden (al voor €18,75 voor een staplek p/ nacht).
  5. Een last-minute kan extra aantrekkelijk zijn en reserveer vlak voor vertrek een accommodatie.
  6. Kijk of je gebruik kunt maken van vroegboekkorting en boek meteen in de zomer al jouw camping voor het volgende jaar.

Een geschikte staplek kiezen

Kampeerplekken op camping Le Rêve zijn ruim opgezet, perfect voor jouw vouwwagen, camper, caravan of tent. Bijgaand delen we de verschillende accommodaties / staanplaatsen en welke voordelen daarbij horen. Klik ook verder naar parken in de omgeving zoals: Camping La Castillonderie, Camping De La Plage & Camping Le Capeyrou.

  • Tentplek: Ideale tentplaats geschikt voor tunneltent, daktent, piramide tent, koepeltent.
  • Vouwwagen / tenttrailer: Een riant bed met een lekker dik matras en veel ruimte.
  • Caravan: Alles bij de hand in je eigen rijdende slaapplek.
  • Camper / kampeerauto: Super handig als je een rondreis gaat maken. Je rijdt ook eenvoudig door andere stukken van Midi-Pyreneeen en Frankrijk.
  • Ingerichte tent / Glamping: Een luxe tent met eigen kookvoorzieningen (op aanvraag).
  • Stacaravan / Mobile-home: Onbezorgd vakantie vieren in een mooie bungalow (op aanvraag).

Reserveer jouw staplek op vakantiepark Le Rêve

Bekijk vroegboekkorting en last minute aanbiedingen

Top-10 boekingssites oktober 2024

Online een staanplaats op Camping Le Rêve boeken, of op een omliggende camping? In de opsomming hieronder vergelijk je onze top-10 reisorganisaties met een ruime keuze in deze en vergelijkbare kampeerplekken. Er is veel keuze, je kunt gemakkelijk filteren op plaats of faciliteiten en je hebt verschillende betaalopties.

  1. ANWB camping: Snel en gemakkelijk de perfecte staplek zoeken.
  2. Vacanceselect: Staplaatsen in verschillende soorten en maten.
  3. Eurocampings / ACSI: Ook voor andere topbestemmingen in Europa.
  4. Allcamps: Zoek en boek jouw vakantie eenvoudig via de website.
  5. Suncamp Holidays: Onvergetelijke campingvakanties beginnen hier!
  6. ROAN: De ruimste keuze aan campings, accommodaties én periodes.
  7. Eurocamp: Aantrekkelijke vroegboekacties en last-minute deals.
  8. Rent-a-Tent: Interessant aanbod met last minute vakanties.
  9. Vacansoleil: Mooie staplekken met een uitstekende prijs- / kwaliteitverhouding.
  10. Booking.com: Goede voorlichting en beschrijving van de vakanties.
Tip: analyseer ook de mooiste campingreizen naar Midi-Pyreneeen bij grote landelijke reisbureaus zoals D-reizen, Sunweb, Corendon, TUI, Vakantiediscounter en Alltours, Suntip, de Jong Intra Vakanties, BeachCheck, Thomas Cook.

Weerbericht voor de komende 7 dagen

Lekker onbezorgd luxe kamperen in Le Vigan? Houd rekening met het weer! Je verblijft hier in een zeeklimaat. De jaartemperatuur is gemiddeld 17,4 graden. Met zo’n 28,6 °C is juli een aangename warme maand. De periode januari is gemiddeld de koudste maand met 9,2 graden °C. De beste reistijd is mei, juni en september. Hierna tonen wij het 7-daagse weerbericht voor Le Vigan .

Weersvoorspellingen vrijdag 18 oktober 2024 en de verwachtingen voor de komende dagen

Veelgestelde vragen en antwoorden rondom de campingvakantie

Wat zijn de ervaringen met deze camping?

De kleine ecologische camping met ruime staanplaatsen is geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. De plaatsen liggen deels in het bos, deels op open velden. Ze zijn door bomen en heggen gescheiden en beschikken over voldoende privacy. Er is een speels vormgegeven kleuterbad met een waterfontein en glijbaantje. De camping ligt in een natuurlijke en rustige omgeving. Er worden biologische maaltijden bereid. Let op niet de geadviseerde navigatieroute volgen, maar eerst naar Le Vigan rijden.

Waar en hoe kan ik camping Le Rêve voordelig reserveren?

Camping Le Rêve is een gezellig recreatiepark in het Franse Le Vigan. De actuele kosten zijn redelijk gelijk aan omliggende parken (vanaf €25,75 per overnachting). Ga je in de zomervakantie op pad? Maak dan snel een reservering. Je hebt dan vaak een mooi groen plekje en krijg je soms ook nog een extra vroegboekkorting. Kan jij op elk moment weg? Een last-minute aanbieding kan voor jou dan extra aantrekkelijk zijn. Mogelijk kan je deze camping goedkoop reserveren via de ANWB of telefonisch/via de website van de camping in Midi-Pyreneeen. Doorzoek eventueel ook de accommodaties op internationale campingketens zoals Alannia, First Camp, Capfun, Aquadis Loisirs, Yelloh! Village, Qualité campings of Huttopia, Campéole campings, Ciela Village, LeadingCampings, Sandaya, Flower Campings.

Wat is er te doen in de buurt?

Lot is een fantastische vakantieplek. Er is hier een prachtige natuur. Wandelend of fietsend kom je op de mooiste plekjes. Ook in het bos en aan het water. Tevens kun jij jezelf uitdagen op sportief gebied. Wat dacht je van vissen of klimmen. Je kunt in de buurt ook lekker zwemmen. In de omgeving bestaan mooie stadjes waar je wordt ondergedompeld in de kenmerkende cultuur. Bezoek ook eens de typische Franse restaurants en probeer de lokale specialiteiten. Rondom de kampeerplek tref je ook bakkerijen, supermarkten en bioscopen.

Is het kampeerpark goed bereikbaar?

Camping Le Rêve kun je uitstekend bereiken met de auto. Deze campingvakantie is te bereiken op 1071 kilometer afstand van Utrecht. Dit houdt in 12 uur reizen in de auto. In de kampeerbeschrijving vind je de inchecktijden. Er is genoeg plek om de auto te parkeren. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het adres voor navigatie naar de camping (Revers) is online op te vragen.

Wat zijn de beschikbare staplekken?

Het is een kleine camping met nu 60 plekken. De kampeerplekken zijn geschikt voor een kleine of grote tent, tenttrailer, kampeerauto of kampeerwagen. Je kunt kiezen voor een kleine plek 20 m2 voor 2 personen, maar daarnaast de wat grotere plekken tot 110 m2 voor families. Het sanitair is voldoende en ruim aanwezig. Elektra en een waterput zijn meestal aanwezig. Je kunt specifiek vragen om een schaduwplek. Bekijk de boekingsvoorwaarden of honden en huisdieren het park op mogen.

Plaats een reactie