anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vitznau

Een plekje huren op een mooie camping in Vitznau (Luzern, Zwitserland)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de direct omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, caravan of camper is erg goedkoop, dit kan al voor slechts €23,75 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website delen we uitgebreide toelichtingen op de meest gekozen campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk je direct goede boekingssites.

  • Vitznau is een heerlijke omgeving in het groene Luzern.
  • In deze buurt bieden ze gezellige familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook lekkere rustige plekjes. Een bekende camping in deze plek is Camping Vitznau.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is plus minus 769 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is zo’n €38,75 per overnachting.

Kamperen in Vitznau: direct de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een overnachting boeken op een goede camping in de buurt van Vitznau? Kamperen in Luzern (Zwitserland) is populairder dan ooit! In en rondom deze plek bieden ze je een rijk aanbod. Denk aan heerlijke gezinscampings volop animatie en zwembaden en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Gemakkelijk een goedkope camping in Vitznau boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, camper of caravan. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kan er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Vitznau zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fietsverhuur en wellnessfaciliteiten. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een buitenspeeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In ons overzicht bekijk je alvast een aantal namen. Veel gebruikte boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Allcamps, ANWB, Vacanceselect en ROAN, Campings.nl, Campingdirect.com, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Eurocamp. Eveneens kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Check altijd wel reviews op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Zorg voor: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, slaapzak. Koop ook prettige kledij en een warme jogginbroek en truien. Denk daarnaast ook aan zaken als: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, spelletjes.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Bekijk vooraf de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Probeer de spitstijd te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-vitznau-zwitserland

Suggesties voor kamperen in Vitznau

Dit is een mooie vakantiebestemming in Luzern (Zwitserland). De afstand bedraagt zo’n 769 kilometer vanaf Utrecht. De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Bern. In het hele land wonen er circa 7,3 miljoen personen. De locals spreken hier Duits, Frans, Italiaans en het betaalmiddel is de Zwitserse Frank (CHF). Nationale feestdag(en): 1 augustus Nationale dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Voor het rijden op de autosnelweg betaal je tol middels het tolvignet. Een Autobahnvignet is verplicht. De lokale telefoonnummers beginnen met +41, de stroomspanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type J. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 144. Auto’s rijden rond met kentekencode CH en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandZwitserland
OmgevingLuzern
PlaatsVitznau
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
TaalDuits, Frans, Italiaans
ValutaZwitserse Frank (CHF)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)615 km
Reistijd (vanaf Utrecht)769 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€38,75
Beschikbare campingCamping Vitznau

Kampeergids: kies een kampeerplek

In Vitznau kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Vitznau: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

De goedkoopste manier van vakantie in Vitznau beleven is de losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elk type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de tunneltent, familietent, vis-à-vis tent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het tentdoek is dun wat het wel koud en tochtig maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Vitznau is een uitkomst als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Check de gaafste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Grote en kleine vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, chalets, hutten, tiny houses, bungalows. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Vitznau).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet, appartement.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH).

Kindvriendelijke camping Vitznau: ultiem genieten met het gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speeltuin en sportvelden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de omgeving bezoek je meerdere dierentuinen of speelparken voor een dagje plezier.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Vitznau: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Standaard prijzen kampeerplek Vitznau

Zou je graag meer weten over de gemiddelde kosten van een kampeerplek in Luzern? Hieronder bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Unterägeri, Giswil, Zug en Vibo Valentia.

Basis staanplaats€38,75
Luxe 5-sterren staplek€52,50
Trekkers-pek€23,75
Ingerichte tent (Glamping)€62,00
Mobile-home€79,50
Vakantiehuisje€92,75
Standaard prijs campingvakantie in Vitznau oktober 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder vind je het meest relevante aanbod met populaire parken en ANWB campings in Vitznau. Klink op een van de links voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Nederland.

Vergelijk de laatste camping-aanbiedingen in Vitznau

Scoor de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Vitznau camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Kies uit meer dan 8.000 plekken door heel Europa.
  • Vacanceselect: Actief in 13 europese landen met een uniek aanbod.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Goede verzekeringsopties en keuzepakketten (baby’s / extra overnachtingen).
  • Toonaangevende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Orbitur, Aquadis Loisirs, Alannia, LeadingCampings, First Camp en Capfun, Qualité campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Campéole campings.

Het weerbericht voor Vitznau, Zwitserland

Dit gebied heeft een zeeklimaat en toendraklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 14 graden °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 graden. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 7 graden. In de volgende lijst bieden we de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Vitznau vergelijken?

Nabij deze plek tref je her en der wel wat kleinschalige voordelige campings. Weinig luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Camping.eu, Booking.com, Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Campings.nl. Liever minder betalen? Tips: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij, Suntip, D-Reizen, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Vitznau kost je +/- €38,75 per staplek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €23,75 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie liggen de prijzen op zo’n €52,50 per staanplaats. Een overnachting in een boomhut, stacaravan, lodge, ingerichte tent, strandhuisje, vakantieboerderij is wat prijziger. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, pasen, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Vitznau: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Check ook de aanwezigheid van: speeltuintjes, speeltoestellen, trampolines, kidsclub. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), kindersanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Luzern met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een kampeerplek met je eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Vitznau mag je jouw viervoeter meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Vitznau. Ideaal voor stelletjes en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek vind je natuurgebieden. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en beroemde plekken. Je kunt ook eten bij de leuke horeca (restaurants). De Zwitserse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie