anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Eben im Pongau

Aan het oriënteren naar een fijne camping in Eben im Pongau (Salzburg, Oostenrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig. Een kleine staplek is er al vanaf €21,75 voor een overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een vakantiehuisje of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-vergelijker check je nuttige informatie over verschillende soorten campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk jij direct goede boekingssites.

  • Eben im Pongau is een veelzijdig gebied in het natuurrijke Salzburg.
  • In deze streek tref je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Seecamping Eben.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 735 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is plus minus €31,25 p/dag.

Kamperen in Eben im Pongau: snel en goedkoop de beste campings boeken

Komend zomer even lekker uitrusten op een prachtige camping in de buurt van Eben im Pongau? Kamperen in Salzburg (Oostenrijk) is absoluut een aanrader! Daar bieden ze je een compleet aanbod. Het betreft geweldige gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

In 5 stappen een goedkope camping in Eben im Pongau boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kan er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Eben im Pongau zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellnessfaciliteiten. Inventariseer jouw wensen. Gaan er kinderen mee? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speelhal en een waterspeelplaats.

  3. Zoek en boek een camping

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op deze pagina helpen we je al een beetje op weg. Bekende boekingssites zijn ANWB, Vacanceselect, ACSI, Eurocampings, Suncamp & Campings.nl, Booking.com, Eurocamp, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Mogelijk kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Belangrijkste spullen zijn: kampeerlamp, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed. Pak ook geschikte kleren en een warme trui. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, tentharingen en tenthamer, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-eben-im-pongau-oostenrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Eben im Pongau

Dit is een aan te raden bestemming in Salzburg (Oostenrijk). De afstand is om en nabij de 735 kilometer (vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Wenen. De actuele bevolkingsstand is 8,2 miljoen mensen. De mensen spreken hier Duits en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 26 oktober Nationale Feestdag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is niet toegestaan. Je betaalt tol om gebruik te mogen maken van de snelweg. Een vignet is verplicht. De telefooncode is +43, de netspanning is 220 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode A en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandOostenrijk
RegioSalzburg
PlaatsEben im Pongau
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Niet toegestaan
Vignet verplichtingJa
TolwegenJa
VoertaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)588 km
Reistijd (vanaf Utrecht)735 km (+/- 8 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€31,25
Lokale campingSeecamping Eben

Vakantiegids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Eben im Pongau kamperen kan je op veel plekken doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen caravan, camper, vouwwagen of tent is een garantie voor succes. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een luxe vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Eben im Pongau: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een zeer voordelige optie van vakantie in Eben im Pongau is het zoeken naar een privé staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, kan je overal neerzetten en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Nederlanders kiezen vaak voor een pop-up tent, vis-à-vis tent, tunneltent, noktent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Het tentdoek is dun wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €10.000. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Eben im Pongau biedt veel mogelijkheden als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de allerleukste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Een deel van de grote campings bieden ook bungalows aan. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, vakantiehuisjes, bungalows, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een kookgedeelte en daarbij soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Eben im Pongau).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, tiny house, vakantiebungalow, appartement, stacaravan.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Innsbruck (INN), Linz, (LNZ), Salzburg (SZG), Wenen (VIE).

Kindvriendelijke camping Eben im Pongau: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een speeltuin en entertainment. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de regio bezoek je meerdere themaparken en speeltuinen voor extra plezier.

  • Kids animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Eben im Pongau: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Gemiddelde prijs kampeerplek Eben im Pongau

Nieuwsgierig naar de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Salzburg? In de onderstaande tabel verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Oggau, Liesing, Leoben-Hinterberg en Gloucestershire.

Gemiddelde staanplaats€31,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€50,00
Budget-staanplaats€21,75
Glamping (ingerichte tent)€59,25
Stacaravan€76,50
Comfort vakantiehuisje€89,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Eben im Pongau oktober 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder sturen wij je door naar het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Eben im Pongau. Kies een van de parken voor meer details. Of lees uitgebreide informatie over Kleine camping.

Bekijk de tofste camping-aanbiedingen in Eben im Pongau

Check de scherpe last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Eben im Pongau camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Zowel interessante deals in het voorjaar, zomer en najaar.
  • Eurocamp: Boek nu, betaal later (en je kunt kosteloos annuleren).
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: Moderne en luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Alannia, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs, First Camp, Flower Campings maar ook Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Qualité campings, Yelloh! Village, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Eben im Pongau, Oostenrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat en landklimaat. De beste reistijd is mei en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 14 graden. juli is een hete maand met gemiddeld 24 graden. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 3 °C. In het volgende blok bekijk je de weersverwachtingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Eben im Pongau boeken?

In deze omgeving is er een flink aanbod met kleine voordelige campings. Geen luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Je kunt ook reserveren via Campingdirect.com, Campings.nl, Camping.eu, ANWB, Booking.com, ACSI Eurocampings. Andere bespaartips: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, D-Reizen, Suntip, Corendon, Sunweb.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een gewone camping overnachting in Eben im Pongau kost plus minus €31,25 per staanplaats. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €21,75 per staanplaats. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je denken aan een prijs van €50,00 per dag. Het huren van een stacaravan, wellness huisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, lodge, boomhut is behoorlijk duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek zoals pinksteren, kerst, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Eben im Pongau: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: zwembad, animatie, binnenspeeltuin, speeltoestellen. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Salzburg met hond: waar op letten?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Eben im Pongau kan je de hond gewoon meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Eben im Pongau. Perfect voor ouderen en gezinnen met kids. In deze buurt vind je natuurgebieden. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en oude panden. Je kunt ook eten bij de gezellige horeca (restaurants). De Oostenrijkse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie