anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Slagharen

Lekker ontspannen op een rustgevende camping in Slagharen (Overijssel, Nederland)? Je kijkt je ogen uit in de prachtige natuur. Ga op pad met je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar. Je vindt al een prima plek vanaf €15,25 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op dit portaal bieden we handige tips over de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk je eenvoudig toonaangevende sites om te boeken.

  • Slagharen is een populaire vakantiebestemming in de vakantieregio Overijssel.
  • In deze streek bieden ze overweldigende familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een populaire camping is Attractie- En Vakantiepark Slagharen.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is plus minus 143 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een kampeerplek is +/- €23,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Slagharen: goedkoop de leukste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk genieten op een aantrekkelijke camping in de buurt van Slagharen? Kamperen in Overijssel (Nederland) is absoluut een aanrader! In dit gebied bieden ze je een rijk aanbod campings. Denk aan heel veel gezinscampings met (binnen)zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Slagharen boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit vergt wel een investering. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Slagharen zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en vakantieparken die zijn uitgerust met faciliteiten als tennisbanen en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. Op deze website vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Populaire boekingssites zijn Vacanceselect, ACSI, Allcamps, ANWB, Suncamp en Campings.nl, Booking.com, Vacansoleil, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Eurocamp. Steeds vaker kan je snel reserveren via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: slaapzak, bestek en servies, luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje. Vergeet ook niet comfortabele kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: afwasteil en afwasborstel, medicijnen, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. De reis voorbereiden

    Bekijk vooraf de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-slagharen-nederland

Tips & tricks voor kamperen in Slagharen

Dit is een mooie vakantiebestemming in Overijssel (Nederland). De reisafstand is doorgaans 143 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Amsterdam. De actuele bevolkingsstand is 18 miljoen bewoners. De voertaal van de lokale inwoners is Nederlands en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is niet toegestaan. Er zijn geen tolwegen. Je hoeft geen vignet te hebben. Het landnummer is +31, de netspanning is 220 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met NL en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandNederland
StreekOverijssel
PlaatsSlagharen
Gemiddelde temp.14 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenNee
VoertaalNederlands
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)114 km
Reistijd (vanaf Utrecht)143 km (+/- 1,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€23,75
Beschikbare campingAttractie- En Vakantiepark Slagharen

Campinggids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Slagharen kamperen kun je op veel manieren doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een plek op een glamping of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Slagharen met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Slagharen vieren is het boeken van een losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en het hele gezin kan erin verblijven. Veel gekozen modellen zijn de daktent, noktent, familietent, vis-à-vis tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je kunt heel veel spullen meenemen. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Slagharen is dus ideaal als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ga naar de sfeervolste campings met zwembad, kinderclub en speeltuinen.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, tiny houses, hutten. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een keukentje, koffiezetapparaat en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Slagharen).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement, tiny house.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Amsterdam (AMS).

Kindvriendelijke camping Slagharen: ultiem genieten met het gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speeltuin en actieve uitjes. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. Op korte afstand zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Slagharen: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard kosten kampeerplek Slagharen

Zou je graag meer weten over de verwachte tarieven van een kampeerplek in Overijssel? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in De Heen, Heerlen, Ingen en Castilië en León.

Normale staanplaats€23,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€42,50
Budget-plek€15,25
Ingerichte tent (Glamping)€51,50
Mobile-home€68,00
Vakantiehuisje€80,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Slagharen oktober 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder linken wij door naar het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Slagharen. Kies een van de parken voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Kamperen voor jongeren.

Bekijk de nieuwste camping-aanbiedingen in Slagharen

Sla je slag met de goede last minute deals met vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Slagharen camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Gratis omboeken als het weer tegenzit.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Professionele campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings, LeadingCampings of Qualité campings, Campéole campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Capfun.

De weersvoorspelling voor Slagharen, Nederland

Deze regio heeft een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei t/m september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 14 graden. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 26 graden celsius. De maand januari is wat kouder met 7 graden °C. In de volgende lijst bekijk je de weersverwachtingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen oktober 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Slagharen opzoeken?

In deze streek kan je kiezen uit diverse kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Doorgaans kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ANWB, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, Camping.eu. Boeken met extra voordeel? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Prijsvrij, Sunweb, D-Reizen, Corendon, Suntip.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Slagharen kost je €23,75 per plek. Ga je voor een kleine plek? Dan betaal je ongeveer €15,25 per plek. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €42,50 per dag. Verblijven in een vakantieboerderij, wellness huisje, stacaravan, boomhut, strandhuisje, ingerichte tent is over het algemeen duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en een weekend of midweek als kerst, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Slagharen: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltoestellen, binnenspeeltuin, theatershows, animatie. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Overijssel met hond: gelden er regels?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Slagharen mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Slagharen. Leuk voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek is er een schitterende natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In de buurt vind je ook tal van cultuur en oude bouwwerken. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de regionale horeca (restaurants). De Nederlandse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie