anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sarteano

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een prachtige camping in Sarteano (Toscane, Italië)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig en is al mogelijk vanaf €23,25 per overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op deze pagina tref je actuele toelichtingen op de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk jij gemakkelijk goede boekingsplatforms.

  • Sarteano is een veelzijdig gebied in het unieke Siena.
  • In deze vakantieregio bieden ze unieke familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak geboekte camping is Camping Village Parco Delle Piscine.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is +/- 1318 kilometer.
  • De standaard prijs voor een staplek bedraagt zo’n €37,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Sarteano: de populairste campings boeken

Tijdens je volgende reis heerlijk genieten op een prachtig gelegen camping in de buurt van Sarteano? Kamperen in Siena (Italië) is altijd een goed idee! Hier heb je de keuze uit verschillende kampeerlocaties. Je kunt kiezen uit geweldige gezinscampings volop animatie en zwembaden of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Via onze speciale stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Stappenplan: een goedkope camping in Sarteano boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de camper, caravan of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Sarteano zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken met verschillende faciliteiten zoals tennisbanen en wellness en beauty. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speelhal en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, Vacanceselect, Suncamp, ANWB, Allcamps & Vacansoleil, Eurocamp, Booking.com, ROAN, Rent-a-Tent, Campings.nl. Eveneens kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen via de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Belangrijkste spullen zijn: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai. Koop ook geschikte kleding, ook voor de koude nachten! Andere handige spullen om bij je te hebben: grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, afwasteil en afwasborstel, waslijn.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-sarteano-italie

Suggesties voor kamperen in Sarteano

Dit is een heerlijke plek in Toscane (Italië). De totale afstand is om en nabij de 1318 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Rome. In het hele land wonen er circa 58 miljoen mensen. De officiële taal is Italiaans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. In sommige steden heb je een milieuvignet of milieusticker nodig. Het internationale landnummer is +39, de stroom is 220 Volt. Het stekkertype is F+L. Het noodnummer is 112. De kentekencode is I en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandItalië
StreekSiena
PlaatsSarteano
Gem. temperatuur19 graden °C
Wild kamperen?Niet toegestaan
Vignet nodigJa
TolwegenJa
TaalItaliaans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1054 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1318 km (+/- 14,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€37,00
Camping-suggestieCamping Village Parco Delle Piscine

Campinggids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Sarteano kamperen is een unieke belevenis. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een speciale glamping-accommodatie of een mooi vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Sarteano: erop uit met eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Sarteano is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je neemt het makkelijk mee en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de vis-à-vis tent, familietent, noktent, tunneltent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt praktisch op de grond wat de nachten erg koud maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft bijna niets te pakken, je overnacht in een lekker bed en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Sarteano biedt veel mogelijkheden als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de gaafste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Veel grote campings bieden ook bungalows aan. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, bungalows, tiny houses, hutten, chalets, stacaravans. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Op een mooi plekje in het groen en je hebt alle faciliteiten zoals een koelkast & een eigen toilet.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Sarteano).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow, chalet, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO).

Kindvriendelijke camping Sarteano: vakantiebeleving voor het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speeltuin en entertainment. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de omgeving vind je vaak ook speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Animatie: goed gevulde evenementenkalender met leuke acties.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Klein opgezet, een gemoedelijke sfeer.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Sarteano: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Doorsnee prijs kampeerplek Sarteano

Meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Toscane? Hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) prijs (per 24 uur). We informeren je ook graag over kamperen in Mazara del Vallo, Cuglieri, Marina di Bibbona en Drenthe.

Gemiddelde staanplaats€37,00
Luxe 5-sterren staplaats€50,75
Kleine-staanplaats€23,25
Ingerichte tent (Glamping)€59,75
Stacaravan€76,50
Bungalow€89,25
Standaard prijzen campingvakantie in Sarteano oktober 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Sarteano. Klink op een van de links voor extra info. Zie ook onze informatieve pagina over Portugal.

Vergelijk de actuele camping-aanbiedingen in Sarteano

Vind de scherpe last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vind boekingssites voor last minute Sarteano camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Alannia, Aquadis Loisirs, First Camp, LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur en natuurlijk Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Capfun, Campéole campings, Qualité campings, Yelloh! Village.

De weersverwachtingen voor Sarteano, Italië

Je verblijft hier in een mediterraan klimaat. De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 19 graden celsius. augustus is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 33 °C. De periode januari is het koudst met 14 graden. Hieronder check je het actuele weerbericht voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Sarteano vergelijken?

Nabij deze plek tref je her en der wel wat kleine budget campings. Geen luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Camping.eu, Campings.nlAndere manieren om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, Sunweb, Suntip, Prijsvrij, D-Reizen, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Sarteano kost je +/- €37,00 per plek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Dan kost het zo’n €23,25 per dag. Voor een luxe staplek moet je denken aan een prijs van €50,75 per dag. Een nachtje in een boomhut, stacaravan, wellness huisje, vakantieboerderij, lodge, ingerichte tent is wat prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, pinksteren, pasen, kerst (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Sarteano: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: binnenspeeltuin, speeltoestellen, theatershows, zwembad. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Toscane met hond: is dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Sarteano is jouw hond meer dan welkom! Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Sarteano. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio ontdek je prachtige natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In de buurt vind je ook veel cultuur en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gezellige horeca (restaurants). De Italiaanse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie