anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Rupt-Devant-Saint-Mihiel

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een groene natuurlijke camping in Rupt-Devant-Saint-Mihiel (Lotharingen, Frankrijk)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze mooie streek. Kamperen met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is niet duur. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €18,75 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje kan uiteraard ook. Op deze camping-website check je uitgebreide details over de meest gekozen campings en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk je gemakkelijk handige boekingssites.

  • Rupt-Devant-Saint-Mihiel is een populaire plek in het bijzondere Meuse.
  • Hier vestigden zich exclusieve familiecampings met (binnen)zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Ferme Équestre Le Rupt.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 446 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een overnachtingsplek is bedraagt zo’n €26,25 per overnachting.

Kamperen in Rupt-Devant-Saint-Mihiel: de mooiste campings boeken doe je zo

Tijdens je volgende reis heerlijk genieten op een prachtige camping in de buurt van Rupt-Devant-Saint-Mihiel? Kamperen in Meuse (Frankrijk) is altijd een goed idee! Hier bieden ze je een zeer gevarieerd aanbod. Je hebt de keuze uit luxe gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Via onze speciale stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Stappenplan: een goedkope camping in Rupt-Devant-Saint-Mihiel boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Rupt-Devant-Saint-Mihiel zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fitness en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een animatieprogramma en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht bekijk je alvast een aantal namen. Populaire boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, Suncamp, Vacanceselect, Allcamps en Booking.com, Campings.nl, ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Daarbij kan je snel reserveren via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Hier noteer je onder andere: luchtbed, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak. Denk ook aan comfortabele kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Verder is het ook goed om te denken aan: waslijn, spelletjes, grondzeil en scheerlijnen, stormlijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en kijk hoeveel reistijd nodig is. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-rupt-devant-saint-mihiel-frankrijk

Details over kamperen in Rupt-Devant-Saint-Mihiel

Dit is een fantastisch gebied in Lotharingen (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 446 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In het land wonen er bij elkaar 60 miljoen inwoners. De spreektaal van deze mensen is Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het internationale landnummer is +33, de netspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F en het alarmnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekMeuse
PlaatsRupt-Devant-Saint-Mihiel
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)357 km
Reistijd (vanaf Utrecht)446 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Camping-voorbeeldFerme Équestre Le Rupt

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Rupt-Devant-Saint-Mihiel kamperen is absoluut de moeite waard. Lekker met je gezin er tussenuit met de vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Rupt-Devant-Saint-Mihiel met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Rupt-Devant-Saint-Mihiel vieren is het boeken van een losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft voordelen en nadelen. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een piramide tent, familietent, tunneltent, belltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt dicht op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kan hem snel op- en afbreken. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is niet goedkoop. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Rupt-Devant-Saint-Mihiel is dus heerlijk als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de tofste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met bungalows, groepsaccommodaties, chalets, stacaravans, vakantiehuisjes, hutten. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is lekker ruim en de accommodatie is volledig uitgerust met een kookgedeelte en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Rupt-Devant-Saint-Mihiel).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, vakantieboerderij, chalet, appartement, tiny house, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Rupt-Devant-Saint-Mihiel: ultiem genieten met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een overdekt zwembad en actieve uitjes. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Op korte afstand zijn er verscheidene speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Kids animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Rupt-Devant-Saint-Mihiel: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Standaard prijs kampeerplek Rupt-Devant-Saint-Mihiel

Wil je een indicatie van de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Lotharingen? In de tabel hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Aiguines, Vézelay, La Forêt de Tessé en Graubünden.

Basis staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren campingplaats€47,00
Kleine-staanplaats€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,50
Mobile-home€73,75
Luxe huisje€86,75
Standaard prijs campingvakantie in Rupt-Devant-Saint-Mihiel oktober 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder kan je doorklikken naar het actuele aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Rupt-Devant-Saint-Mihiel. Selecteer een van de parken voor alle info. Op onze website lees je ook meer over Goedkope camping.

Bekijk de actuele camping-aanbiedingen in Rupt-Devant-Saint-Mihiel

Profiteer van de de beste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Populaire boekingssites voor last minute Rupt-Devant-Saint-Mihiel camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Eigen ACSI Campings Europa-app biedt veel informatie.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Altijd support via een lokale Vacansoleil-medewerker.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Flower Campings, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur, LeadingCampings, Alannia maar ook Huttopia, Capfun, Campéole campings, Yelloh! Village, Qualité campings, Ciela Village.

Het verwachte weer in Rupt-Devant-Saint-Mihiel, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden °C. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 °C. Hieronder tref je de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen oktober 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Rupt-Devant-Saint-Mihiel zoeken?

In en rondom deze plek zijn er tal van kleinschalige betaalbare campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Direct boeken? Dan kan dat via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Airbnb, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Booking.com, ANWB. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Tui, Corendon, D-Reizen, Suntip, Prijsvrij, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Rupt-Devant-Saint-Mihiel kost €26,25 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €18,75 per nacht. Voor een XL-staplek gaan de tarieven naar zo’n €47,00 per staplek. Het huren van een wellness huisje, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, strandhuisje, boomhut is over het algemeen duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Rupt-Devant-Saint-Mihiel: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: kidsclub, binnenspeeltuin, zwembad, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Lotharingen met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Rupt-Devant-Saint-Mihiel mag je hondje mee op vakantie. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Rupt-Devant-Saint-Mihiel. Perfect voor ouderen en natuurlijk complete families met kinderen. In deze streek heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. Je vindt hier ook veel cultuur en oude gebouwen. Vergeet ook niet de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie