anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Thiézac

Word jouw volgende vakantie een grote of juist idyllische camping in Thiézac (Auvergne, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in deze mooie streek. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is erg goedkoop en kan al vanaf €18,75 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl bieden we actuele uitleg over de beschikbare campings en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk je gemakkelijk bekende boekingsplatforms.

  • Thiézac is een heerlijke omgeving in de rustgevende regio Cantal.
  • Op deze bestemming vestigden zich geweldige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Camping La Bédisse.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is ongeveer 1009 kilometer.
  • De standaard prijs voor een standplaats is is ongeveer €26,00 p/dag.

Kamperen in Thiézac: de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een reservering plaatsen voor een rustgevende camping in de buurt van Thiézac? Kamperen in Cantal (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In dit gebied heb je de keuze uit diverse soorten campings. Je kunt kiezen uit luxe gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). Aan de hand van het stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Snel een goedkope camping in Thiézac boeken

  1. Kampeermiddel kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dit vergt wel een investering. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Thiézac zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als tennisbanen en wellness en beauty. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Zijn er jonge kids bij? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een animatieprogramma en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op deze pagina bekijk je alvast een aantal namen. Veel gebruikte boekingssites zijn Allcamps, ANWB, Suncamp, ACSI, Vacanceselect & Booking.com, Eurocamp, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, ROAN. Dikwijls kan je ook een reservering doen bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van ervaringen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, bbq of skottelbraai. Pak ook goede kleren en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, tentharingen en tenthamer, spelletjes, stormlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-thiezac-frankrijk

Tips voor kamperen in Thiézac

Dit is een mooie vakantieplek in Auvergne (Frankrijk). De afstand is +/- 1009 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze personen Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektriciteit is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode begint altijd met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedCantal
PlaatsThiézac
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)807 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1009 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde prijzen camping€26,00
Regionale campingCamping La Bédisse

Vakantiegids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Thiézac kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Thiézac: erop uit met eigen tent of caravan

Een gunstige optie voor vakantie in Thiézac beleven is de losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, is snel op te zetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Populaire soorten zijn de opblaasbare tent, belltent, piramide tent, familietent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt dicht op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je slaapt niet op de grond. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafkosten liggen hoog. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Thiézac is een uitkomst als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ontdek de tofste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met bungalows, tiny houses, vakantiehuisjes, stacaravans, groepsaccommodaties, hutten. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Thiézac).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house, appartement, chalet.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Thiézac: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. De meeste kindercampings bieden onder andere: speeltoestellen en georganiseerde excursies. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de direct omgeving zijn er diverse speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Thiézac: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Tariefindicatie kampeerplek Thiézac

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Auvergne? In het rekenvoorbeeld hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Bédouès, Châteauroux, Saint-Julien-en-Genevois en Nordsavo.

Reguliere staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren campingplek€46,75
Budget staplek€18,75
Glamping (ingerichte tent)€56,25
Stacaravan€73,25
Comfort vakantiehuisje€86,25
Normale prijzen campingvakantie in Thiézac oktober 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Thiézac. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Check ook onze pagina met info over Italië.

Boek de actuele camping-aanbiedingen in Thiézac

Bekijk de de mooiste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Thiézac camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Bekende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Flower Campings, LeadingCampings, Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs, Orbitur of Ciela Village, Yelloh! Village, Huttopia, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings.

De weersvoorspellingen voor Thiézac, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17 °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden. Een doorsnee dag in januari is flink kouder met gemiddeld 9 °C. Hierna delen we de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Thiézac opzoeken?

In deze regio kan je kiezen uit diverse kleinschalige budget campings. Minimale luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ANWB, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Airbnb, Booking.com, Campings.nl. Liever minder betalen? Tips: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb, Prijsvrij, D-Reizen.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Thiézac kost €26,00 per nacht. Kies je een budget-camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €18,75 per staplek. Voor een meer luxe standplaats moet je qua kosten rekenen op zo’n €46,75 per plek. Het boeken van een strandhuisje, vakantieboerderij, stacaravan, boomhut, ingerichte tent, wellness huisje is uiteraard iets duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie en weekenden of midweken als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Thiézac: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Daarnaast is het handig om te informeren naar: speeltoestellen, binnenspeeltuin, kidsclub, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Auvergne met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Thiézac mag je hondje mee op vakantie. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Thiézac. Leuk voor singles, vriendengroepen en gezinnen met kids. In deze buurt vind jij veel natuur. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische gebouwen. Vergeet ook niet de regionale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie