anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Puycelsi

Een plekje huren op een fijne camping in Puycelsi (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €19,25 p/dag. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl delen we betrouwbare adviezen over het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Ook vergelijk jij via dit portaal de beste aanbieders van kampeerreizen.

  • Puycelsi is een populaire vakantiebestemming in het groene Tarn.
  • In deze vakantieregio vind je exclusieve familiecampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten maar ook kleinschalige plekken. Een van de favoriete campings is Centre Naturiste Le Fiscalou.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is plus minus 1170 km.
  • Een prijsindicatie voor een standplaats is is circa €26,75 p/nacht.

Kamperen in Puycelsi: de mooiste campings boeken

Deze zomer een boeking rondmaken voor een veelzijdige camping in de buurt van Puycelsi? Kamperen in Tarn (Frankrijk) is altijd een goed idee! In en rondom deze plek vind je verschillende kampeerlocaties. Je kunt denken aan geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Puycelsi boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Puycelsi zijn er in overvloed. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met verschillende faciliteiten zoals een wasserette en wellnessfaciliteiten. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een speelhal en een subtropisch zwembad.

  3. Een camping boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Vacanceselect, Eurocampings, ANWB en Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN. Daarbij kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de aanbieder zelf. Vergeet niet het bekijken van recensies op Zoover en Tripadvisor van eerdere gasten. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Belangrijkste spullen zijn: slaapzak, kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Bestel ook prettige kleren en een warme trui. Andere aandachtspunten: grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, persoonlijke verzorgingsproducten, spelletjes.

  5. Voorbereiden op de reis

    Controleer voor vertrek de route voor een goede indicatie van de reistijd. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer de spitstijd te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-puycelsi-frankrijk

Tips voor kamperen in Puycelsi

Dit is een mooie plek in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 1170 km (op basis van Utrecht als startpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen bewoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De lokale telefoonnummers beginnen met +33, de stroom is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode begint altijd met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingTarn
PlaatsPuycelsi
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)936 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1170 km (+/- 13 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€26,75
Plaatselijke campingCentre Naturiste Le Fiscalou

Vakantiehulp: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Puycelsi kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Puycelsi: erop uit met eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Puycelsi beleven is de losse staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Nederlanders kiezen vaak voor een pop-up tent, noktent, vis-à-vis tent, tunneltent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Erg geldt een maximum snelheid op de snelweg. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), je geniet van een goed matras en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Puycelsi is dus heerlijk als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de gaafste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

De voordelen van een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, vakantiehuisjes, hutten. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is comfortabel en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Puycelsi).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, appartement, stacaravan, tiny house, chalet.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Puycelsi: erop uit met het hele gezin

De gezinscamping is populair bij familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als kinderanimatie en actieve uitjes. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de omgeving zijn er volop attractieparken en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Animatie voor kinderen: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Puycelsi: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Puycelsi

Ontvang je graag meer info over de verwachte prijs van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? Bijgaand bieden we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per 24 uur). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Orgnac-l’Aven, Vayrac, Saint-Ambroix en Dorset.

Gemiddelde staanplaats€26,75
Luxe 5-sterren staplaats€48,00
Voordeel-plek€19,25
Ingerichte tent (Glamping)€57,75
Stacaravan€75,25
Vakantiehuisje€88,75
Standaard prijzen campingvakantie in Puycelsi oktober 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Puycelsi. Maak een keuze uit een van de plekken voor extra info. Op onze website lees je ook meer over Nederland.

Vind de actuele camping-aanbiedingen in Puycelsi

Scoor interessante last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Puycelsi camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Geen reserveringskosten en altijd een transparante prijs.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Groot aanbod met spectaculaire zwembaden en waterglijbanen.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Orbitur, Alannia, LeadingCampings, Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings maar ook Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Yelloh! Village, Capfun, Campéole campings.

Het weer in Puycelsi, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17 °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 °C. In onderstaande paragraaf vind je de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Puycelsi vergelijken?

In en nabij deze plaats tref je her en der wel wat kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn Camping.eu, Airbnb, Booking.com, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Tui, Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Puycelsi kost circa €26,75 per nacht. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €19,25 per plek. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €48,00 per nacht. Het slapen in een ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje, boomhut is behoorlijk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en een weekend of midweek als pasen, pinksteren, kerst, oud en nieuw (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Puycelsi: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Belangrijke faciliteiten zijn: speeltoestellen, trampolines, zwembad, speeltuintjes. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: zijn er beperkingen?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Puycelsi kan je de hond gewoon meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Puycelsi. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en gezinnen met kids. In deze streek is voldoende natuur beschikbaar. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en historische monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie