anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Luzy

Op zoek naar een groene natuurlijke camping in Luzy (Bourgogne, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in de prachtige natuur. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is voordelig, dit kan al voor slechts €17,50 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje behoort ook tot de opties. Op campingsoverzicht.nl bekijk je duidelijke details over het actuele campingaanbod en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij via deze site betrouwbare websites om direct te boeken.

  • Luzy is een populaire plek in de bekende regio Nièvre.
  • In deze vakantieregio vestigden zich geweldige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een bekende camping in deze plek is Camping Château De Chigy.
  • De totale afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 749 kilometer.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is zo’n €24,50 per dag/nacht.

Kamperen in Luzy: online de mooiste campings boeken

De komende vakantie een overnachting boeken op een rustgevende camping in de buurt van Luzy? Kamperen in Nièvre (Frankrijk) zal je zeker verrassen! Hier kan je een selectie maken uit diverse soorten campings. Het betreft luxe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

Stappenplan: een goedkope camping in Luzy boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, camper of vouwwagen. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Luzy zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een subtropisch zwembad en een sauna of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings zoeken en boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, ANWB, Allcamps, Eurocampings, Vacanceselect & Vacansoleil, Booking.com, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Eurocamp, ROAN. Dikwijls kan je ook een reservering doen bij de kampeerhouder. Bekijk vooraf altijd reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Bestel ook prettige kleren en een warme trui. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-luzy-frankrijk

Alles over kamperen in Luzy

Dit is een geweldige locatie in Bourgogne (Frankrijk). De afstand is +/- 749 km (vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen personen. De lokalen spreken hier Frans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektra-spanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Het alarmnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioNièvre
PlaatsLuzy
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)599 km
Reistijd (vanaf Utrecht)749 km (+/- 8 uur)
Gemiddelde prijs camping€24,50
Camping-voorbeeldCamping Château De Chigy

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Luzy kamperen is absoluut de moeite waard. Even er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Luzy: erop uit met eigen tent of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Luzy reserveren is het kiezen voor een staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, is snel op te zetten en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Voorbeelden zijn belltent, pop-up tent, familietent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Het tentdoek is dun wat de nachten erg koud maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en je hebt qua leefruimte meer comfort. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar kost al wel snel €10.000. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je overnacht in een lekker bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Luzy is een goede oplossing als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de sfeervolste campings met veel vertier voor jong en oud!

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Het merendeel van de grote campings verhuren ook bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met stacaravans, chalets, groepsaccommodaties, bungalows, hutten, tiny houses. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Luzy).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Luzy: vakantie voor het hele gezin

Op een gezinscamping staan vaak families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een overdekt zwembad en kinderdisco. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Op korte afstand zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een dagje uit.

  • Animatieteam: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Luzy: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Doorsnee prijzen kampeerplek Luzy

Benieuwd naar de verwachte tarieven van een kampeerplek in Bourgogne? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per 24 uur). Check ook de prijzen in Munster, Ranspach, L’Isle-sur-le-Doubs en Yvelines.

Normale staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren staplek€44,00
Budget-staanplaats€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,75
Stacaravan€69,00
Bungalow€81,00
Normale tarieven campingvakantie in Luzy oktober 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Luzy. Kies een van de parken voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in een tunneltent.

De mooiste camping-aanbiedingen in Luzy

Scoor de mooiste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Luzy camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: De mooiste Glampings in meer dan 13 Europese landen.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide zoekmachine met ruim 200 filtermogelijkheden.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Ruim aanbod accommodaties: van standaard tot super de luxe.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals LeadingCampings, Sandaya, Aquadis Loisirs, Alannia, First Camp, Orbitur en Huttopia, Ciela Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun.

Het weerbericht voor Luzy, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 °C. De periode januari is wat kouder met 9 graden celsius. In onderstaande weergave delen we de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Luzy reserveren?

Nabij deze plek kan je kiezen uit diverse kleine budget campings. Minimale luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu, ANWB, ACSI Eurocampings, Booking.com. Alternatieve tips om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij D-Reizen, Tui, Corendon, Sunweb, Suntip, Prijsvrij.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Luzy kost je €24,50 per plek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan kost het zo’n €17,50 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €44,00 per dag. Verblijven in een ingerichte tent, vakantieboerderij, strandhuisje, wellness huisje, stacaravan, boomhut is wat prijziger. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en midweken of weekenden als pasen, pinksteren, kerst, hemelvaart (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Luzy: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: theatershows, speeltuintjes, kidsclub, animatie. Check ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Bourgogne met hond: gelden er regels?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Luzy kan je de hond gewoon meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Luzy. Een toplocatie voor zowel singles, vriendengroepen en natuurlijk complete families met kinderen. In deze regio is voldoende natuur beschikbaar. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en musea. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie