anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Grâne

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een prachtige camping in Grâne (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in de buurt van deze vakantiebestemming. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig. Je vindt al een prima plek vanaf €18,75 per dag. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-website check je uitgebreide details over verschillende soorten campings en de verwachte kosten. Daarnaast vergelijk je via campingsoverzicht.nl goede aanbieders van campingvakanties.

  • Grâne is een heerlijke omgeving in het unieke Drôme.
  • In deze vakantieregio boek je 4- of 5-sterren familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een bekende camping in deze plek is Camping Les 4 Saisons.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is plus minus 1023 km.
  • De standaard prijs voor een campingplek is zo’n €26,25 p/nacht.

Kamperen in Grâne: de beste campings boeken

De komende vakantie heerlijk genieten op een grote of kleine camping in de buurt van Grâne? Kamperen in Drôme (Frankrijk) is altijd een goed idee! In deze regio tref je een ruim aanbod. Je kunt denken aan gemoedelijke gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen we je precies uit hoe het werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Grâne boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dit is niet goedkoop. Je kan er zelf een kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Grâne zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als tennisbanen en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een manege (pony rijden) een eigen zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn ANWB, Eurocampings, Suncamp, ACSI, Allcamps en Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl, ROAN, Vacansoleil. Ook kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de site van de locatie. Check altijd wel recensies op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp. Wat je ook moet meenemen: fijn zittende kledij en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, waslijn, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-grane-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Grâne

Dit is een veel gekozen bestemming in Rhone-Alpen (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 1023 km (berekend vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze mensen Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. In het geval van nood bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekDrôme
PlaatsGrâne
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)818 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1023 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,25
Regionale campingCamping Les 4 Saisons

Kampeergids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Grâne kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen is een onvergetelijke ervaring. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Losse staanplaats in Grâne voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Grâne vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, is snel op te zetten en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Denk aan de noktent, familietent, vis-à-vis tent, piramide tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het tentdoek is dun waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt qua leefruimte meer comfort. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Grâne biedt veel mogelijkheden als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Bekijk de meest gezellige campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Veel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, tiny houses, bungalows, chalets, hutten, stacaravans. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het biedt veel comfort en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Grâne).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, tiny house, chalet, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Grâne: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en entertainment. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er volop attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kids animatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Grâne: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Doorsnee tarieven kampeerplek Grâne

Ontvang je graag meer info over de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Rhone-Alpen? In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag/nacht). Check ook de prijzen in Lanobre, Briançonnet, Agay en Burgenland.

Gemiddelde staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren campingplaats€47,00
Trekkers-pek€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,50
Mobile Home€73,75
Comfort vakantiehuisje€86,75
Standaard kosten campingvakantie in Grâne oktober 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand linken wij door naar het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Grâne. Kies een van de kampeerplekken voor info en reviews. Of lees uitgebreide informatie over Boscampings.

Ontdek de mooiste camping-aanbiedingen in Grâne

Vergelijk de de beste last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Grâne camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Eigen medewerkers op iedere camping aanwezig.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Professionele campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Sandaya, Flower Campings, Orbitur, Aquadis Loisirs, Alannia, First Camp en bijvoorbeeld Capfun, Ciela Village, Yelloh! Village, Campéole campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Grâne, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden celsius °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 °C. Een doorsnee dag in januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden celsius. In het volgende blok delen we de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Grâne opzoeken?

In en rondom deze plek zijn er tal van kleinschalige budget campings. Minimale luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Jij kan online direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Camping.eu, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com. Extra besparen op de kosten? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, Prijsvrij, Tui, Suntip.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Grâne kost ongeveer €26,25 per dag. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €18,75 per overnachting. Voor een luxe staplek betaal je gemiddeld €47,00 per dag. Een verblijf in een vakantieboerderij, ingerichte tent, boomhut, stacaravan, strandhuisje, lodge is qua dagtarief wel duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals hemelvaart, oud en nieuw, kerst, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Grâne: hoe vind ik een geschikt park?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: zwembad, speeltuintjes, animatie, kidsclub. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: zijn er beperkingen?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Grâne kan je de hond gewoon meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Grâne. Leuk voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In en rondom deze regio heb je bijvoorbeeld mooie natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. Je vindt hier ook veel cultuur en monumenten. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gezellige horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie