anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lanobre

Lekker ontspannen op een prachtig gelegen camping in Lanobre (Auvergne, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze mooie streek. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is goedkoper dan je denkt en is al mogelijk vanaf €18,75 per overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op onze website bekijk je duidelijke uitleg over het aanbod met lokale campings en de optionele kosten. Evenzeer vergelijk je via deze site bekende boekingsplatforms.

  • Lanobre is een populaire plek in het groene Cantal.
  • In deze buurt vind je overweldigende familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook heerlijk rustige staplekken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Huttopia Lac De La Siauve.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is zo’n 956 kilometer.
  • De standaard prijs voor een campingplek is +/- €26,25 per dag.

Kamperen in Lanobre: direct de leukste campings boeken

De komende vakantie een reservering plaatsen voor een plaatselijke camping in de buurt van Lanobre? Kamperen in Cantal (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In dit gebied kan je een selectie maken uit een rijk aanbod. Je hebt de keuze uit grote gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Aan de hand van het stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Lanobre boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, camper of caravan. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Lanobre zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een binnenzwembad en een wellness centrum. Inventariseer jouw wensen. Gaan er kinderen mee? Kijk dan naar de aanwezigheid van een indoor speeltuin en een zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Erkende boekingssites zijn Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings, Allcamps, ANWB en ROAN, Vacansoleil, Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com, Eurocamp. Tevens kan je snel reserveren bij de aanbieder zelf. Tip: bekijk eerst de reviews op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, bestek en servies, slaapzak. Bestel ook comfortabele kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere aandachtspunten: tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, medicijnen.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en maak een inschatting van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-lanobre-frankrijk

Details over kamperen in Lanobre

Dit is een leuke streek in Auvergne (Frankrijk). Het is ongeveer 956 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. De officiële taal is Frans en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De landcode is +33, de stroomspanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedCantal
PlaatsLanobre
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)765 km
Reistijd (vanaf Utrecht)956 km (+/- 10,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Camping-suggestieHuttopia Lac De La Siauve

Vakantiegids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Lanobre kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen caravan, camper, vouwwagen of tent blijft iets moois. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping-tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Lanobre: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Lanobre reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Veel gekozen modellen zijn de noktent, piramide tent, pop-up tent, familietent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het heeft weinig isolatie waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt qua leefruimte meer comfort. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Nadelen zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt een auto met trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lanobre is een uitkomst als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de tofste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Genieten in een vakantiehuisje

De grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, hutten, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, stacaravans. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is lekker ruim en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een koelkast en ook soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Lanobre).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, tiny house, chalet, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lanobre: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een indoor-speeltuin en actieve uitjes. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de regio zijn er verschillende themaparken en speeltuinen voor een dagje plezier.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Lanobre: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Doorsnee kosten kampeerplek Lanobre

Zou je graag meer weten over de verwachte prijs van een kampeerplek in Auvergne? Bijgaand delen wij de gemiddelde (overnachting) kosten (per 24 uur). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Briançonnet, Agay, Chabeuil en Wien.

Gemiddelde staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,00
Budget-staanplaats€18,75
Glamping (ingerichte tent)€56,50
Stacaravan€73,75
Bungalow€86,75
Gemiddelde prijs campingvakantie in Lanobre oktober 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier sturen wij je door naar het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Lanobre. Maak een keuze uit een van de plekken voor info en reviews. Zie ook onze informatieve pagina over Camping aan een meer / rivier.

Profiteer van de mooiste camping-aanbiedingen in Lanobre

Scoor aantrekkelijke last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Lanobre camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: Glamping tenten met premium privé sanitair.
  • Vacansoleil: Beste prijs-kwaliteit en de grootste keuze.
  • Populaire campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Orbitur, Aquadis Loisirs, First Camp, Sandaya, LeadingCampings, Flower Campings en natuurlijk Capfun, Ciela Village, Campéole campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia.

De weersverwachtingen voor Lanobre, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden celsius. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 28 °C. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 °C. Hieronder check je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Lanobre vergelijken?

In deze omgeving is er een flink aanbod met kleinschalige budget campings. Van luxe is weinig sprake, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Airbnb, Camping.eu. Advies om te besparen: vermijd het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij D-Reizen, Vakantiediscounter, Tui, Sunweb, Suntip, Prijsvrij.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Lanobre kost je +/- €26,25 per dag. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €18,75 per dag. Voor een luxe staplek gelden tarieven van gemiddeld €47,00 per staplek. Het reserveren van een strandhuisje, lodge, stacaravan, vakantieboerderij, ingerichte tent, wellness huisje is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Lanobre: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Check ook de aanwezigheid van: speeltuintjes, zwembad, theatershows, kidsclub. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Auvergne met hond: waar op letten?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Lanobre is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Lanobre. Leuk voor singles, vriendengroepen en jonge gezinnen. In de omgeving is er een schitterende natuur. Hier kom je volledig tot rust. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie