anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Göttingerode

Word jouw volgende vakantie een mooie camping in Göttingerode (Niedersachsen, Duitsland)? Je komt hier helemaal tot rust in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is niet duur, dit kan al voor slechts €16,75 voor 1 dag/nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje is tegenwoordig ook erg populair. Op deze camping-website tref je uitgebreide adviezen over de best beoordeelde campings en de optionele kosten. Tevens vergelijk je gemakkelijk betrouwbare sites om te boeken.

  • Göttingerode is een heerlijke omgeving in de bekende regio Niedersachsen.
  • Hier tref je unieke familiecampings met (binnen)zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Harz Camp Göttingerode.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is om en nabij de 350 km.
  • De doorsnee prijs voor een overnachtingsplek is is circa €25,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Göttingerode: de beste campings boeken

Wil je graag heerlijk tot rust komen op een centraal gelegen camping in de buurt van Göttingerode? Kamperen in Niedersachsen (Duitsland) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een veelzijdig kampeeraanbod. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Göttingerode boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, vouwwagen of caravan. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Göttingerode zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als tennisbanen en een jacuzzi of hottub. Inventariseer jouw wensen. Ga je met kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een animatieprogramma en een zwembad.

  3. Zoek en boek een camping

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je een aantal suggesties. Betrouwbare boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, Vacanceselect, ACSI, Allcamps en Vacansoleil, Campingdirect.com, Campings.nl, ROAN, Rent-a-Tent, Eurocamp. Tevens kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Wel zo handig: bekijk altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Wat je hier noteert is onder andere: slaapzak, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, bbq of skottelbraai. Koop ook goede kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Andere handige spullen om bij je te hebben: grondzeil en scheerlijnen, spelletjes, tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-gottingerode-duitsland

Adviezen voor kamperen in Göttingerode

Dit is een mooie plek in Niedersachsen (Duitsland). De afstand is om en nabij de 350 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Berlijn. In het hele land wonen er circa 83 miljoen geregistreerde bewoners. De officiële taal is Duits en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 3 oktober Eenheidsdag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. De wegen zijn tolvrij. In steeds meer Duitse steden is een milieusticker nodig. De telefooncode is +49, de elektra is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode begint altijd met D en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandDuitsland
GebiedNiedersachsen
PlaatsGöttingerode
Gem. temperatuur13 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenNee
SpreektaalDuits
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)280 km
Reistijd (vanaf Utrecht)350 km (+/- 4 uur)
Gemiddelde prijs camping€25,75
Beschikbare campingHarz Camp Göttingerode

Keuzehulp: kies een kampeerplek

In Göttingerode kamperen kun je op veel manieren doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Göttingerode: erop uit met eigen tent of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Göttingerode vieren is het boeken van een losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, kan je overal neerzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Handig zijn bijvoorbeeld de noktent, daktent, koepeltent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt een riant bed. Je slaapt niet op de grond. Minpunten zijn de kosten voor stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Göttingerode is een uitkomst als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Check de sfeervolste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hutten, bungalows, tiny houses, chalets. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een vaatwasser en soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Göttingerode).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantieboerderij, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house, appartement.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS).

Kindvriendelijke camping Göttingerode: ontspanning voor het hele gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De grotere kindercampings beschikken over: een overdekt zwembad en entertainment. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de direct omgeving tref je meerdere dierenparken en themaparken voor een dagje uit.

  • Kidsclub / animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Göttingerode: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Doorsnee prijzen kampeerplek Göttingerode

Benieuwd naar de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Niedersachsen? Hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per nacht). Check ook de prijzen in Kolpin, Wingst, Goslar en Haute-Garonne.

Standaard staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplaats€45,75
Budget-plek€16,75
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Stacaravan€73,25
Vakantiehuis€86,50
Standaard prijs campingvakantie in Göttingerode oktober 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Onderstaand sturen wij je door naar het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Göttingerode. Klink op een van de links voor meer informatie en prijzen. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Groot-Brittanië.

Zoek de tofste camping-aanbiedingen in Göttingerode

Scoor de beste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Göttingerode camping aanbieding oktober 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Flower Campings, LeadingCampings, Orbitur, Sandaya, Aquadis Loisirs, First Camp maar ook Huttopia, Ciela Village, Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Göttingerode, Duitsland

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 13 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 29 graden celsius. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 5 graden. In onderstaande paragraaf behandelen we het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen oktober 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Göttingerode reserveren?

In deze streek zijn er tal van kleinschalige voordelige campings. Weinig luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Booking.com, Camping.eu, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Campings.nl. Andere bespaartips: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Tui, Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, Suntip.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Göttingerode kost je +/- €25,75 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €16,75 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek rekenen ze tarieven van zo’n €45,75 per staplek. Verblijven in een ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan, boomhut, lodge, strandhuisje is behoorlijk duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en weekenden of midweken als hemelvaart, kerst, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Göttingerode: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Belangrijke faciliteiten zijn: speeltuintjes, zwembad, animatie, kidsclub. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Niedersachsen met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Göttingerode mag je hondje mee op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Göttingerode. Een toplocatie voor zowel singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze streek is er unieke natuur. Voor bijv. een heerlijke wandeling of fietstocht. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en oude gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de lokale horeca (restaurants). De Duitse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie